Angst onder controle

Om gek van te worden

Dat is het om iedere keer te voelen dat angst het van je overneemt. Je omgeving verklaart je tot zielepoot die zich niet zo moet aanstellen en zich er maar overheen moet zetten.

Uit ervaring weten we dat dat niet werkt. Jij hebt dat inmiddels ook ontdekt. Maar wat nu. Kon je maar weer leven in vrijheid en de baas zijn over jouw angst.

In jou zit alles wat je nodig hebt!

De training

  • 2,5 uur

  • 2 losse sessies: 1x 1 uur, 1x 1,5 uur

  • EMDR gericht op jouw angst (ik maak gebruik van het Flash Forward Protocol EMDR)

  • Ondersteunende multimedia

  • Investering: 225 euro

De aanpak

Bij Flow-in hebben wij ons geprofessionaliseerd om jou zo ver mogelijk van je angst af te helpen. De aanpak bestaat uit 2 sessies: In de eerste sessie (kan online) brengen we je draagkracht en angsten zorgvuldig in kaart. We willen namelijk niets over het hoofd zien! We werken uitsluitend met wetenschappelijk bewezen methodes die je ook echt helpen. In de tweede sessie (op locatie) gaan we daadwerkelijk aan de slag met EMDR en leer je de effecten hiervan optimaal in te zetten.

Je leert hoe jij de baas wordt van de angst, in plaats van de angst jou in zijn greep houdt. Er is uitgebreid aandacht voor de manier waarop je in aanloop en tijdens de stressvolle gebeurtenis kunt omgaan met de spanning in je lijf en brengen we de oorzaak van je angst in kaart om deze vervolgens concreet te behandelen.

Ontwerp zonder titel
yeshi-kangrang-EV9Io66tDm0-unsplash
artistic-frames-_h2saWr-LXo-unsplash
caroline-lm-8BkF0sTC6Uo-unsplash
diana-polekhina-ZBstHWt9vLc-unsplash
ed-van-duijn-UUdJ-0LQs0M-unsplash
james-wainscoat-hwjeMWrVoDY-unsplash
why-kei-8e2gal_GIE8-unsplash
Eindelijk weer vrij - leven zonder angst!

Hoe wij werken...

  • Contact: Vul het contact formulier in voor het eerste contact. We plannen samen een datum, of je boekt zelf een afspraak.

  • De sessies: Tijd voor actie! We brengen (de oorzaak van) jouw angst in kaart, in combinatie met je draagkracht. Daarna krijg je EMDR op jouw angst. De eerste afspraak kan online gebeuren - de tweede vindt plaats in onze praktijk of op jouw plek in overleg. Wil je begeleiding bij een tandartsbezoek, het opzoeken van hoogtes of juist kleine ruimtes? Dat kan vanzelf ook! (Het kan zijn dat meerdere EMDR-sessies nodig zijn in geval van meedere onderliggende trauma's die zich kenbaar maken middels angst. In dat geval bespreken we samen wat het beste voor jou is.)

  • Ready?!: Met de afgeronde behandeling ben jij - in de meeste gevallen - voldoende in staat om te gaan met jouw angst.
    Als je het fijn vindt kunnen wij je begeleiden bij je eerste exposure. Denk aan een ontmoeting met een hond, op consult bij de tandarts, het betreden van een lift, hoogtes opzoeken, enz.

De meest voorkomende angsten die wij behandelen

- rijangst
- angst voor spinnen
- hoogtevrees
- angst voor de tandarts
- hondenangst
- angst voor naalden
- wespenangst
- claustrofobie

Tijd voor actie!